SF_024_Aquarius_001

Aquarius

Aquarius is a research project undertaken by Silvester Fuller to study efficiencies in apartment design.

 

The project is a remodelling of a one bedroom apartment, located in the Aquarius building designed by Harry Seidler and built in the 1960’s. The existing apartment was compact, whilst providing good orientation for sunlight and natural ventilation.

 SF_024_Aquarius_001a Our redesign sought to unlock further efficiencies by tailoring the planning to suit contemporary living. A reconfiguration of the spaces effectively unlocked a third room through the creation of a dining area associated with the new open plan kitchen and living area.

 

One singular joinery element made from American Walnut contains all storage, circulation and wet areas, whilst articulating the threshold between sleeping and living.

 

Photography Katherine Lu

 

SF_024_Aquarius_002
SF_024_Aquarius_008
SF_024_Aquarius_004
SF_024_Aquarius_006
SF_024_Aquarius_007
SF_024_Aquarius_005
SF_024_Aquarius_003
SF_024_Aquarius_009

Project related news

Currently there are no project related news in this stage.